A Robomow RC sorozat esetén támogatott a dokkoló területen kívüli elhelyezése a követekező két lehetséges módon: 



Saroknál: 



Fontos betartani a képen megadott méreteket! 


Válasszon ki egy sarkot, ahol a bázisállomást a gyepterületen kívül kívánja elhelyezni. 

Helyezze a bázisállomást úgy, hogy az elülső oldala megérintse a gyep szélét, vagy kissé a gyepre kerüljön.

Fektesse le a határoló kábelt a fenti ábrán látható módon, hogy legalább 10 cm-et (4 ”) fusson a bázisállomáson túl, és a visszajövő vezeték ág 10 cm-re legyen tőle.

A bázisállomást a jobb oldalra történő  kis eltolással lehet elhelyezni annak érdekében, hogy a fűnyíró dokkolása sima legyen. Ahogy a képen is látható, a dokkoló középvonala nem pontosan a vezeték fölött kell legyen, hanem 4-5 cm-el elcsúsztatva jobbra. 

Lehetősége lesz később is beállítani/finomhangolni a bázisállomás pozícióját a sima dokkolás kialakításához a dokkoló vezetékek fölötti mozgatásával. 








Fűterülettől távol: 



Fontos betartani a képen megadott méreteket! 


Válasszon helyet a gyepen kívül, ahol Robomow dokkolni és tölteni tud.

Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyep és a külső terület közötti út sima, nincs magasságkülönbség, így a Robomow nem fog elakadni és a vezetéket simán követi.

A gyep és a bázisállomás közötti felületnek keménynek kell lennie (pl. járdán vagy merev talajon), nem homokos vagy köves, így Robomow nem csúszik meg, vagy nem ragad be.

A gyep és a bázisállomás közötti területen akadályok és tárgyak nem lehetnek.

Ahogy a képen is látható, a dokkoló középvonala nem pontosan a vezeték fölött kell legyen, hanem 4-5 cm-el elcsúsztatva jobbra.